جلسه دفاعیه رساله دکتری آقای مسلم احمدیان

| تاریخ ارسال: 1402/9/19 |
آقای مسلم احمدیان  دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ ۳/۱۰/۱۴۰۲ از رساله دکتری خود تحت عنوان "حذف ترکیبات گوگردی از سوخت مایع با استفاده از کاتالیزورهای پلی اکسو متالات نوع کگین "   با راهنمایی آقای دکتر منصور انبیاء  دفاع خواهدکرد.
استاد راهنمای اول: دکتر منصور انبیاء

هیات داوران:  دکتر روح اله زارع دورابی، دکتر علی غفاری نژاد،  دکتر لیدا فتوحی و دکتر نادر شکوفی

این جلسه ساعت  ۱۴:۰۰ روز یکشنبه در آمفی تئاتر دانشکده مواد برگزار خواهد شد.
چکیده :   انتشار آلاینده­های  SOx ناشی از سوزاندن ترکیبات گوگردی موجود در سوخت، باعث تأثیرات منفی بر موجودات زنده و محیط زیست می­شود. از این رو، لازم است به منظور جلوگیری از ورود این آلاینده‌ها به هوا، از روش‌های کارآمد و اقتصادی استفاده گردد. تکنیک­های مختلفی به منظور حذف ترکیبات گوگردی شامل بنزو تیوفن، دی بنزوتیوفن و مشتقات آن­ها از سوخت­ها­ی مایع وجود دارد. روش گوگردزدایی اکسایشی (ODS) به دلیل مزایایی چون هزینه پایین در بکارگیری، شرایط عملیاتی ملایم، ساده بودن فرایند، قابلیت بازیابی و  کارایی بالا در حذف ترکیبات گوگردی از سوخت مایع  قابل توجه می‌باشد.  به همین منظور از کاتالیزورهای پلی اکسو متالات (POMs) نوع کگین بر پایه  SiO۲ که به روش  تلقیح تهیه شده بودند، استفاده شد. لجن فسفر به عنوان یک منبع مقرون به صرفه برای استخراج سیلییکا مزومتخلخل SiO۲ مورد استفاده قرار گرفت. ریخت‌شناسی و ساختار پایه‌ و کاتالیزورهای سنتز شده با استفاده از روش‌های XRD،EDS -FESEM،TEM ،ICP-MS ، TPD،FTIR ، BET و UV-Vis بررسی گردید. سپس، فرایند حذف کاتالیزوری آلاینده‌های گوگردی آلی (بنزوتیوفن) BTدی بنزو تیوفن(DBT) و ۴و۶- دی متیل دی بنزوتیوفن (۴,۶-DMDBT)) از سوخت مدل با استفاده از کاتالیزورهای سنتز شده، انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که کاتالیزورهای SiO۲ بارگذاری شده با پلی اکسومتالات­ها فعالیت کاتالیزوری مناسبی در روش ODS از خود نشان دادند. کارایی حذف DBT با استفاده از کاتالیزور Cs۲W۹V۳/SiO۲ بیشتر از سایر کاتالیزورها  در شرایط بهینه بود به طوری که درصد حذف ۱۰۰% برای این کاتالیزور به دست آمد. عملکرد حذف ترکیبات گوگردی مختلف از ترتیب DBT > ۴,۶- DMDBT > BT پیروی می­کند. هم­چنین کاتالیزور Cs۲W۹V۳/SiO۲ کارایی ۴ر۹۹% در حذف ترکیبات گوگردی از نمونه سوخت واقعی را نشان داد.  برای کاتالیزور SiO۲ اصلاح شده با Cs۲W۹V۳، بازیابی عالی در پنج چرخه همراه با کاهش ناچیز در کارایی به دست آمد. فرایند ODS  از معادله سینتیک شبه مرتبه اول پیروی کرد و انرژی فعال سازی برای کاتالیزور Cs۲W۹V۳/SiO۲ مقدار kJ/mol ۲ر۴۷ بود.

دفعات مشاهده: 709 بار   |   دفعات چاپ: 155 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر