پروتکل های ایمنی و بهداشت
بهداشت فردی

:: دانشگاه تهران میزبان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی حرکت
:: برگزاری جلسه کمیته برنامه ریزی دهمین جشنواره دانشگاهی حرکت
:: چاپ مقاله دکتر مهران رضایی در مجله Chemical Society Reviews با ضریب تأثیر ۵۴.۵۶۴
:: جلسه دفاعیه رساله دکتری آقای محسن سلیمی ::
 | تاریخ ارسال: 1400/6/13 |

آقای محسن سلیمی دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ از رساله دکتری خود تحت عنوان"  حسگر گاز مقاومتی مبتنی بسپار و نانوذرات اکسیدفلزی جهت تعیین آلاینده های گازی زیست محیطی " با راهنمایی آقا پروفسور دکتر سید محمد رضا میلانی حسینی  دفاع خواهدکرد.

استاد راهنمای اول: آقای دکتر سید محمد رضا میلانی حسینی

داوران خارجی:
سرکار خانم دکتر لیدا فتوحی از دانشگاه الزهراء و جناب دکتر طاهر علیزاده از دانشگاه تهران

داور داخلی:
سرکار خانم دکتر آزاده تجردی و سرکار خانم دکتر افسانه ملاحسینی

این جلسه ساعت  ۱۳-۱۱ روز ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ و بصورت مجازی برگزار خواهد شد برای دریافت لینک جلسه با آقای سلیمی با آدرس پست الکترونیکی mohsen.salimygmail.com ارتباط برقرار کنید .

در دهه های اخیر فن آوری حسگرها به طور گسترده ای برای تشخیص گاز مورد استفاده و مطالعه قرار گرفته اند. با توجه به کاربردهای مختلف این حسگرها و محدودیت های ذاتی فن آوری سنجش گازها، محققان بر روی روش های مختلف برای بهبود کارایی حسگر گاز مطالعه کرده اند. انواع خاصی از مواد رسانا در پاسخ به برهمکنش با گازها و بخارات دچار تغییر در مقاومت الکتریکی می شوند. در بین این مواد نیمه هادی های اکسید-فلزی و نیمه هادی های بسپاری رایج ترین مواد هستند. این مواد ارزان قیمت هستند و برای اندازه گیری مقاومت الکتریکی آنها، فقط نیاز به مدارهای الکترونیکی DC ساده می باشد. این ویژگی ها باعث تسریع در توسعه حسگرهای گاز ساده و ارزان بر پایه اندازه گیری مقاومت شده که با عنوان مقاومت های شیمیایی (Chemoresistor) شناخته می شوند.
 روش های اخیر در این زمینه بر اساس استفاده از نانوموادهای اکسیدفلزی، بسپارها و ترکیب آنها برای ساخت مقاومت شیمیایی بهبود یافته است. در میان انواع بسپارهای هادی (CP)، پلی پیرول (PPy) به دلیل خواص ویژه مانند، فعالیت اکساکاهشی عالی، سازگاری زیستی، سمیت کم، هدایت الکتریکی قابل تنظیم و پایداری محیطی خوب بسپار برجسته ای محسوب می شود. به منظور بهبود عملکرد ویژگی های حس گر گاز بر پایه PPy، انواع نانومواد مرکب آن مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از انواع نانوساختارهای اکسیده فلزی می تواند  باعث بهبود ویژگی های حسگری نانومواد مرکب  شود. در بین اکسیدهای نیمه هادی مانند دی قلع اکسید، دی تیتانیوم اکسید، اکسید مس، اکسید تنگستن و غیره، به دلیل ویژگی های خاص، خواص حسگری نانو ساختارهای روی اکسید (ZnO) به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفته است. ZnO دارای شکاف نوار مستقیم ۳۷/۳  ولت، انرژی یونش بالای meV ۶۰  در دمای اتاق و ظرفیت رشد خودکار برای تولید نانوساختارهایی با اشکال، اندازه ها و ریختشناسی های مختلف را دارد. در این مطالعه نیز ویژگی حسگر گاز مبتنی بر نانو مواد مرکب ZnO-PPy  برای ساخت مقاومت های شیمیایی مورد بررسی قرار گرفته است. ساختار این حسگرها، اساس طراحی، روش های ساخت و کاربردهای حسگر مقاومتی گازی معرفی شده است.

دفعات مشاهده: 105 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر