پروتکل های ایمنی و بهداشت
بهداشت فردی

:: دانشگاه تهران میزبان چهاردهمین جشنواره بین‌المللی حرکت
:: برگزاری جلسه کمیته برنامه ریزی دهمین جشنواره دانشگاهی حرکت
:: چاپ مقاله دکتر مهران رضایی در مجله Chemical Society Reviews با ضریب تأثیر ۵۴.۵۶۴
:: جلسه دفاعیه رساله دکتری سرکار خانم سیده یاسمن شجری پور ::
 | تاریخ ارسال: 1400/1/24 |
خانم سیده یاسمن شجری پور دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ ۳۰/۰۱/۱۴۰۰ از رساله دکتری خود تحت عنوان" کاربرد نانوکامپوزیت گرافن اکسید کاهش یافته- طلا برای ساخت زیست حسگر الکتروشیمیایی HbA۱c بر پایه آپتامر به منظور غربالگری و پایش بیماری دیابت و تولید هیدروژن و بهینه سازی شرایط سنتز کبالت دی سولفید برای تولید هیدروژن " با راهنمایی آقایان دکتر علی غفاری نژاد و دکتر اسکندر امیدی نیا دفاع خواهدکرد.
استاد راهنمای اول: دکتر علی غفاری نژاد استاد راهنمای دوم: دکتر اسکندر امیدی نیا هیات داوران: ۱- داور داخلی: دکتر منصور انبیاء (داور داخلی) ۲- دکتر افسانه ملاحسینی (داور داخلی) ۳- دکتر سعید شاهرخیان (داور خارجی) ۴- دکتر ابوالحسن نوری (داور خارجی) این جلسه ساعت ۱۶:۳۰ روز دوشنبه در لینک مجازی http://ocwvc.unreal.iust.ac.ir/r۰c۵۹nn۶۸vwm دانشکده شیمی برگزار خواهد شد. چکیده : هموگلوبینA۱c (HbA۱c) یک نشانگر زیستی استاندارد برای اندازه‌گیری غلظت میانگین گلوکز در طولانی مدت (یک تا سه ماه) برای تشخیص و پایش دیابت است. روش‌های مختلفی برای اندازه‌گیری HbA۱c گزارش شده است، با این حال، تعیین دقیق غلظت آن به صورت قابل حمل هنوز هم چالش برانگیز است. در اینجا یک نانوزیست‌حسگر الکتروشیمیایی بسیار حساس جدید برای تعیین HbA۱c به طور گزینش‌پذیر ساخته شده است. نانوکامپوزیتی از اکسید گرافن کاهش یافته (rGO) و طلا (Au) با ساختار درخت مانند با مساحت سطح بالا به صورت الکتروشیمیایی بر روی یک الکترود ورق گرافیت (GS) ارزان و انعطاف پذیر لایه‌نشانی شد. این نانوکامپوزیت باعث افزایش مساحت سطح الکترود برای اصلاح بیشتر، بهبود انتقال الکترون و افزایش سیگنال می‌گردد. همچنین بستر مناسبی برای اتصال آپتامر DNA تیولدار به عنوان یک گیرنده‌ی زیستی بر روی سطح الکترود با پیوند کووالانسی قوی فراهم می‌کند. تشخیص کمّی بدون برچسب به روش ولتامتری پالس تفاضلی (DPV) در محلول بافر فسفات (PBS) حاوی پروب ردوکس Fe(CN)۶۳-/۴- انجام شد. تشخیص براساس عایق شدن سطح الکترود در حضور HbA۱c و کاهش جریان است که مستقیماً با غلظت HbA۱c ارتباط دارد. حسگر زیستی ساخته شده حساسیت بالا µA. cm-۲.M-۱ ۲/۲۶۹، دامنه خطی وسیع nM ۱ تا µM ۸۳/۱۳ با حد تشخیص کم nM ۱ نشان داد. همچنین این حسگر با موفقیت برای اندازه‌گیری HbA۱c در نمونه واقعی خون استفاده شد. این حسگر زیستی برای استفاده به عنوان بخشی از دستگاه قابل حمل به منظور غربالگری و کنترل دیابت به صورت کمتر تهاجمی نویدبخش است. هیدروژن به عنوان یکی از مهمترین حامل‌های انرژی در آینده در نظر گرفته می‌شود. الکترولیز آب یک روش سبز برای تولید هیدروژن و فناوری ساده‌ای است که محصولات بسیار پاک تولید می‌کند. با این حال، مشکل اصلی این روش این است که سینتیک کندی دارد و نیاز به اعمال اضافه پتانسیل بالایی است و الکتروکاتالیست‌های معمول و کارا برای رفع این مشکلات کاتالیست‌های مبتنی بر پلاتین (Pt) هستند که ماده‌ای گران قیمت و کمیاب است. استفاده از الکتروکاتالیست‌های در دسترس با شکل یا ساختار جدید، که می‌توانند اضافه ولتاژ بالای واکنش آزادسازی هیدروژن (HER) را کاهش دهند، یکی از راه‌های افزایش کارایی الکترولیز کننده‌ها است.
در این رساله کارایی دو کاتالیست برای HER بررسی شده است. اول؛ یک GS با GO اصلاح شده و سپس با کنترل شرایط لایه نشانی الکتروشیمیایی، یک ساختار درخت مانند Au بر روی آن نشانش شد (بستر استفاده شده برای ساخت زیست حسگر در این رساله که در متن بالا ذکر شده است). سطح الکترود با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM)، میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی FE-SEM، پراش اشعه X (XRD)، طیف سنجی پراکندگی انرژی اشعه X EDS)) و طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FT-IR) مشخصه‌یابی شد. کارایی الکترود به دست آمده برای HER با ولتامتری روبش خطی (LSV) و طیف سنجی امپدانس الکتروشیمیایی (EIS) ارزیابی شد. الکترود به دست آمده کارایی عالی با پتانسیل شروع نزدیک صفر (mV ۷/۴)، اضافه پتانسیل پایین (mV ۴۴) در دانسیته جریان mA. cm-۲ ۱۰، دانسیته جریان بالا (mA. cm-۲ ۹/۱۲۷) در mV ۲۰۰ و پایداری قابل قبول و خوبی نشان داد. چنین نتایجی نشان می‌دهد که این الکتروکاتالیست برای تولید انرژی پاک در مقیاس صنعتی امید بخش است. در قسمت سوم این رساله (به عنوان کاتالیست دوم برای HER)، نانوساختارهای کبالت دی‌سولفید (CoS۲) با استفاده از روش ساده‌ی هیدروترمال ساده سنتز شدند. اثر پارامترهای تجربی از جمله پیش‌ماده کبالت، زمان و دمای واکنش بر روی ساختار و خصوصیات الکتروکاتالیستی CoS۲ برای HER بررسی شد. کاتالیست‌های تهیه شده با استفاده از XRD، EDS، SEM، FT-IR و طیف سنجی فوتوالکترون اشعه X (XPS) مشخصه‌یابی شدند. کارایی کاتالیست‌های سنتز شده در شرایط مختلف برای HER با استفاده از روش LSV و EIS در محلول M ۵/۰ H۲SO۴ بررسی شد. علاوه بر این از کرونوآمپرومتری (CA) برای ارزیابی پایداری استفاده شد. کاتالیست به دست آمده از پیش ماده استات طی h ۲۴ در دمای °C ۲۰۰ بهترین خواص کاتالیستی با پتانسیل شروع پایین (mV ۳/۱۳۹) و اضافه پتانسیل پایین (mV ۳/۱۹۷) در دانسیته جریان mA. cm-۲ ۱۰ و شیب تافل کوچک mV. dec-۱ ۹/۲۹ بود. این تحقیق گامی رو به جلو برای فهمیدن اثر پارامترهای تجربی هیدروترمال بر کارایی HER و به دست آوردن شرایط بهینه برای سنتز CoS۲ به عنوان کاتالیست متداول می‌باشد.
دفعات مشاهده: 514 بار   |   دفعات چاپ: 22 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر