:: نشست فرهنگی اساتید / سیاست خارجی و طرح تحول بزرگ اقتصادی کشور / 9 مهر 1397
:: مسابقه فرهنگی کارکنان در ماه های محرم و صفر/ 15 مهر و 13 آبان 1397
:: نشست اساتید مشاور و مدیران فرهنگی دانشکده ها با معاونت فرهنگی و اجتماعی /31شهریور1397
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۶/۱۰ |

خانم راضیه فیروزی‌ حاجی دانشجوی دکتری شیمی، در تاریخ 19شهریور 1397 از رساله دکتری خود تحت عنوان" طراحی، تهیه و شناسایی نانوکامپوزیت‌های مغناطیسی عامل‌دار‌شده با ارتو-فنیلن‌دی‌آمین، کیتوسان و L-پرولین و بررسی عملکرد کاتالیزگری آنها در سنتز ترکیبات آلی نیتروژن‌دار " با راهنمایی آقای دکتر علی ملکی دفاع خواهدکرد.
استاد راهنما: آقای دکتر علی ملکی
 استاد مشاور: آقای دکتر حسین غفوری
هیات داوران: سرکار خانم دکتر شهرزاد جوانشیر، جناب آقای دکتر محمدقربان دکامین، سرکار خانم دکتر سرور رمضانپور، جناب آقای دکتر نجم الدین عزیزی
این جلسه ساعت 15:00 روز دوشنبه 19شهریور 1397 در سالن کنفرانس دانشکده شیمی برگزار خواهد شد.

چکیده: اخیراً آلودگی محیط زیست و بحران اقتصادی به چالش های بسیار مهم جهانی تبدیل شده است. امروزه، واحدهای صنعتی و تولیدی از جمله تولیدکنندگان مواد شیمیایی و شرکت‌های دارویی تمایل به پروتکل‌های سازگار با محیط زیست دارند که به اصطلاح شیمی سبز و پایدار نامیده می‌شود. شیمی سبز، شاخه جدید شیمی نوین است و شایان ذکر است که استفاده از نانوکاتالیزگرها منجر به پیشرفت‌هایی در این زمینه از علوم شیمی شده است. هتروسیکل‌های نیتروژن‌دار یک طبقه بسیار مهم ترکیبات آلی هستند که به طور گسترده در علوم مواد، کشاورزی و دارویی کاربرد دارند و با توجه به محدودیت‌های سنتزی موجود برای تهیه این ترکیبات، تحقیقات در یافتن روش‌های سنتزی جدید ادامه دارد. در همین راستا، در تحقیق حاضر با استفاده از اطلاعات جمع‌آوری شده، نانوکامپوزیت‌های مغناطیسی هسته/پوسته عامل‌دار‌شده با ارتو-فنیلن‌دی‌آمین، کیتوسان و L-پرولین تهیه شدند و در ادامه، نانوکامپوزیت‌های سنتزی به عنوان کاتالیزگرهای ناهمگن در واکنش سنتزی تهیه ترکیبات هتروسیکل نیتروژن‌دار از جمله مشتقات ایندنوکینولین‌، 6،4،2-تری‌آریل‌پیریدین، α-آمینو نیتریل، 1،4-دی هیدروپیریدین، پلی‌هیدروکینولین مورد استفاده قرار گرفتند. علاوه بر موارد ذکرشده، نقش کاتالیزگری آن‌ها در واکنش جفت‌شدن سوزوکی-میورا نیز بررسی گردید. از جمله مزایای این پژوهش می‌توان به استفاده از نانوکاتالیزگرهای زیستی قابل بازیافت، ساده بودن روش آزمایش، زمان کوتاه واکنش، بهره بالای محصولات، پایین بودن هزینه، سهولت فرایند جداسازی و خالص سازی محصول، استفاده از حلالهای غیر سمی و سبز و آلودگی کمتر اشاره نمود.
در پایان لازم به ذکر است که در این رساله یک سری پروتکل های سازگار با محیط زیست و رعایت اصول شیمی سبز، ارتقای بهره‌وری اقتصادی و مدیریت انرژی برای ساخت ترکیبات آلی با پتانسیل دارویی ارائه شده است.

دفعات مشاهده: 191 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر